DACIKA – MIHAI TOMA

Project Description

          „Dacika” este un concept muzical original, impresionant prin capacitatea de a trezi în ascultătorul său emoţia puternică şi incofundabilă a apartenenţei naţionale, a înţelegerii profunde a spaţiului cultural din care această muzică provine. Unicitatea sa constă în sinceritatea, decenţa şi profesionalismul cu care Mihai Toma actualizează esenţa expresiei muzicale de tip popular, integrând-o necesităţilor culturale ale prezentului. Prelucrările sunt însă realizate intr-un limbaj caracterizat mai cu seamă prin seriozitate, fără abordări ludice sau peiorative.

Stilul muzical abordat este cel al muzicii electronice simfonice monumentale (model Vanghelis – J. M. Jarre), pronind de la prelucrarea de teme muzicale româneşti de factură folclorică şi cultă. Orchestraţiile pieselor variază de la utilizarea ritmurilor ritualice combinate cu sunete sintetice şi instrumente etnice, până la texturi sonore liniştitoare, eterice, de inspiraţie New Age.

Spectacolele au structura unui concert multimedia vocal – simfonic, cuprinzând în prim-plan un grup solistic de 5 muzicieni alături de orchestră simfonică şi cor mixt.

Proiectul Dacika are în prim-plan promovarea valorilor muzicii tradiţionale româneşti prin realizarea de prelucrări de o calitate estetică şi tehnică superioară, în acelaşi timp adaptate gustului şi necesităţilor generaţiei tinere. Demersul reprezintă o încercare de refacere a legăturii acestei generaţii – sau a unui public nefamiliarizat cu valorile culturale tradiţionale ale poporului român, precum publicul din alte ţări – cu moştenirea culturală a folclorului autentic.

Video (din spectacolul de la Focsani, din 07.08.2016):

Solicita Oferta !

Suna la 0723.614.614 sau trimite un email la office@premiumagency.ro !

Project Details

Client: PREMIUM AGENCY

Tags: Artisti Internationali, Etno-Dance/Folclor, Legend

Back to Top